Peloponnesos.    
 

09 oktober 2009

Start
Algemene info
Info over ons
Info Kos
Kos in November
Dikios Gebergte
Ochi Dag
Uit eten tip
Nisyros
Patmos
Peloponnesos
Kythira
Athene
Thessaloniki
Mytilini
Recepten
Griekse senioren
Griekse katten
Griekse munten
Grieks Pasen
Mijn Links
Gastenboek
Neem contact met ons op
Alexandroupoli
Div. eilanden.
Delphi
Dodoni
Kefallonia
Kanaal van Korinthe
Oud Korinthe
Lefkas
Meteora
Pilion in de Winter
Pilion in de Zomer
Samothraki
Samos
Zakynthos
Greece

 

 
Peloponnesos.  
.

Koroni

 
De Peloponnesos.
 
De Peloponnesos, is van het Noordelijke vasteland gescheiden door de golf van Korinthe,en sinds 2004 door de nieuwe brug bij RION ANTIRION BRUG, is rijk aan geschiedenis en heeft een zeer mooie natuur. En de Pelops bestaat uit 7 departementen:
Achaia, Korinthia, Ilia, Arkadia, Argolida, Messinia en Lakonia.
Wij verbleven in 2006 in het departement Messinia, alleen hier al staan 16 miljoen Olijfbomen.
 
KORONI.
 
Vanuit het oosten ziet men de toppen van Ta´yetos gebergte en de rotsen van buiten Mani.
Het is een pittoresk vissersdorpje, het heeft mooie oude Griekse huisjes met rode dakpannen, en veel steegjes met trappen.
Koroni heeft een mooi Kasteel met een nieuw nonnenklooster wat zeer de moeite waard is om een kijkje te nemen. Vergeet het winkeltje van de nonnen niet. Hier kan men Iconen, kettinkjes, kaarten etc. kopen.
'S Avonds wordt de boulevard afgesloten voor het autoverkeer, en kan men hier heerlijk flaneren.
Er zijn genoeg restaurantjes waar men goed kan eten bijvoorbeeld het visrestaurant Faros of bij Bogris "Traditionele Griekse keuken" zeer geliefd bij de Grieken en de toeristen.
Aan de zuid kant van Koroni ligt het mooie lange zandstrand (▒ 1km. lang) Tevens leggen de zeeschildpadden hier hun eieren.
Mocht je dus op het strand afzettingen zien met bamboe stokken met rode linten zien loop er dan niet doorheen want hier liggen dus de eieren.
In de middeleeuwen stonden Koroni en Methoni bekent als de ogen van VenetiŰ.
 
         
 
Agia Theodora.
 
Bij de heilige Theodora van Vastas laven zich jaarlijks meer dan 500.000 pelgrims aan haar geneeskrachtige water en laten zich door haar imponeren. De bewoners van de streek hebben hier het kerkje in de 12 eeuw gebouwd. Vast staat dat daaronder een bron is ontsprongen die de 17 bomen voedt die hier door de spouwmuur en het dak groeien. De wortels van deze bomen zijn ontzichtbaar als een skelet vervlochten met de muren en behoeden het kerkje voor verval. In 1965 is het tot een monument verklaard. De muren zijn 70 cm dik, en de bomen : Steeneiken, esdoorns en terebinten zijn ruim 200 jaar oud en meer dan 15 meter hoog. Eenmaal van de hoofdweg richting Megapoli af is het een mooie groene route. S.v.p. letwel op, op enkele plaatsen is de weg onverhard. Het bezoek aan dit kerkje is prima te combineren met Ancient Messina.
 
        
 
 
    
 
     

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 14 januari 2008